Apărare Soluții complete pentru meteorologia tactică

Cunoașterea condițiilor meteo din câmpul operațional a reprezentat de-a lungul întregii istorii a confruntărilor militare un important avantaj. Starea vremii influențează atât performanța tehnicii cât și a efectivelor.

Corectarea traiectoriei balistice

Lipsa aplicării corecțiilor traiectoriei în funcție de condițiile meteorologice cauzează până la două treimi din eroarea de tragere cu artileria pe distanțe lungi. Folosind însă date meteo măsurate cu acuratețe și actualizate, un operator poate crește probabilitatea de lovire a unei ținte încă din prima serie de tragere prin compensarea cu direcția, viteza și densitatea maselor de aer pe care proiectilul le parcurge. Cel mai elocvent exemplu sunt mijloacele de corecție a traiectoriei muniției de artilerie clasică și a celei reactive nedirijate.

Detalii
RT20

Sprijin aerian

Indiferent dacă acționați pe o structura aeriană temporară sau pe o bază aeriană mare, Vaisala vă oferă soluția optimă și scalabilă pentru nevoile dumneavoastră operaționale.
Sistemul de observare meteorologică tactică Vaisala (Tacmet) oferă capacitate deplina de monitorizare a parametrilor meteo de aviație cu un sistem mobil, potrivit pentru câmpurile aeriene temporare, heliporturi și operațiunile UAV. Oferim de asemenea soluții meteo complete pentru operațiunile din baze aeriene fixe – de la un singur punct de observare la mai multe locatii, cu capabilitati pentru determinarea vizibilității de-a lungul pistei (RVR).
Toate sistemele de aviație militare Vaisala îndeplinesc cerințele ICAO și NATO precum și recomandările OMM.

Detalii
aerian

Conștientizarea situației și protecția resurselor

Instrumentele și sistemele de observare furnizate de Vaisla și-au dovedit de mult eficacitatea pe câmpul de luptă, ajutând la salvarea trupelor și a personalului civil prin furnizarea de informații meteorologice la toate nivelurile lanțului de comandă.
În plus, datele meteo sunt absolut necesare pentru răspunsul prompt și adecvat la amenințările CBRN fiind utilizate ca date de intrare în modelele de dispersie ale emisiilor de substanțe toxice.

Detalii
Aplicatii militare

Suport/sprijin pentru sistemele aeriene fără pilot (UAV)

Vehiculele aeriene fără pilot (UAV) de dimensiuni medii și mici zboară la altitudini mici și sunt în consecință direct afectat de vreme. Având în vedere valoarea ridicată a acestor mijloace aeriene și a sarcinilor pe care le transportă, informațiile meteorologice corecte sunt definitorii atât în planificarea misiunii, cât și pe timpul decolării și aterizării.

Detalii
uav

Meteorologie navală și performanta senzorilor electro-optici

Performanța adecvată a sistemelor de arme necesită informații atmosferice precise. De asemenea, este important pentru îmbunătățirea contramăsurilor pasive.
Vaisala oferă o varietate cuprinzătoare de mijloace pentru observarea vremii la bordul navei, instrumente și sisteme de colectare a datelor pentru a oferi navelor dumneavoastra date meteorologice in timp real.

Detalii
Fregata Ferdinand