Aviație Soluții meteorologice complete pentru aeroporturi

Soluțiile Vaisala destinate aeroporturilor respectă pe deplin standardele, reglementările și recomandările ICAO, FAA și OMM.

Satisfacerea cerințelor ICAO referitoare la raportarea GRF

După data de 4 noiembrie 2021 ICAO a stabilit drept obligatorie raportarea condițiilor pistei conform noului cadru al formatului global de raportare (GRF – Global Reporting Format) care impune o metodologie armonizată la nivel global pentru evaluarea și raportarea condițiilor pistei.

 

GRF pune accent pe identificarea și raportarea contaminanților de pe fiecare treime a pistei, măsurătorile de fricțiune nemaifiind principalul element raportat.

Detalii

Vaisala AviMet®  pentru managementul complet al situației meteorologice

Indiferent de dimensiunea aeroportului, securitatea și eficiența tuturor operațiunilor sunt cele mai importante aspecte de gestionat. Vremea afectează atât siguranța, cât și eficiența multor aspecte esențiale ale operațiunilor.

 

Puteți face față acestor provocări legate de vreme doar având la dispoziție informații meteo în timp real, exacte și de încredere.

Detalii

Sisteme pentru observarea vântului de forfecare

Conform ICAO, o avertizare de forfecare a vântului trebuie emisă pentru aeroporturi în cazul în care forfecarea este considerată un factor de risc la acea locație. Cel mai bun rezultat poate fi obținut prin selectarea celui mai potrivit sistem și tehnologie pentru nevoile specifice ale aerodromului. Sistemul Vaisala de avertizare a forfecării vântului AviMet® Windshear Alert System include cele mai recente tehnologii de detecție a forfecării: sistemul LLWAS bazat pe anemometre cu ultrasunete, radar meteo Doppler sau LIDAR de vânt.

Detalii

Întreținerea pistei pe timp de iarnă

Vremea pe timpul iernii influențează suprafața pistelor și a căilor de rulare în mod foarte diferit decât afectează atmosfera, astfel încât măsurarea condițiilor specifice la suprafață este esențială. Monitorizarea meteo precisă în timp real a suprafețelor este cea mai eficientă modalitate de a asigura continuitatea și siguranța operațiunilor aeroportului. Sistemul de informații meteo Vaisala RWIS este conceput pentru a oferi personalului aeroportului informații critice pentru a lua decizii în cunoștință de cauză referitoare la tratarea, curățarea și menținerea suprafețelor de rulare ale aeroportului.

Detalii